Groene aanslag verwijderen

groene aanslag verwijderenGroene aanslag verwijderen van je mooie stoep of terras? Er zijn veel manieren om dit te doen, maar veel van deze manieren tasten je stoep of mooie planten rondom je stoep aan. Kijk hier dus mee uit!

Groene aanslag verwijderen of proberen te vermijden!

We weten allemaal dat aanslag op de loer ligt. Met name op plekken waar de zon niet, of niet continue schijnt. Door de schaduw in combinatie met vocht en resten van bladeren is het de ideale locatie voor de algen om aan te vallen. Probeer dit dan ook voor te zijn! Aan de ligging van de tuin kunnen we natuurlijk niets doen, ook opkomend vocht zullen we niet kunnen verwijderen. Maar zorg er wel voor dat de stoep of je terras schoon blijft. Probeer wekelijks even te vegen, hiermee zorg je ervoor dat bladeren geen nare vlekken achterlaten en dat mogelijke zaden zich niet gaan nestelen tussen de tegels. Voorkomen is beter dan genezen zegt men weleens, natuurlijk zullen we  met bovenstaande methode niet voorkomen dat er zich toch algen binden en zullen de groene aanslag soms moeten verwijderen.

Mocht er zich tussen de tegels of stenen reeds onkruid hebben gevestigd, zorg er dan voor dat dit wordt verwijderd door gebruik te maken van een krabber.

Gebruik geen hogedrukspuitGroene aanslag verwijderen, pak niet meteen je hoge druk spuit!

Bij groene aanslag verwijderen denken veel mensen zullen direct denken aan de hoge druk spuit, dit is makkelijk en snel. Maar na mate van tijd zal je dit vaker en vaker moeten doen en kost het dus meer tijd. Dit komt doordat de stenen en tegels bros worden door het gebruik van de hoge druk spuit. Hierdoor kunnen vuil en zaden zich sneller nestelen en zal alg zich dus eerder gaan vormen.

Biologisch afbreekbare producten, zoals zeep of schoonmaakazijn doen wonderen. In de winkel zijn veel algenbestrijdingsmiddelen te verkrijgen, maar deze zijn veelal duurder dan onderstaand beschreven methode.

Groene zeep

Vul een emmer met heet water en laat hier de groene zeep (biologisch afbreekbaar) in oplossen. Breng het aan op je stoep en verspreidt het met je bezem. Eventueel schrobben op zwaar bevuilde plekken is aan te bevelen. Laat het even een kwartier inwerken en spoel het weg met water.

Schoonmaakazijn

Ook kan schoonmaakazijn (biologisch afbreekbaar) gebruikt worden om de strijd tegen de alg aan te gaan. Breng het aan door middel van een spuit of vernevelaar. Na loop van tijd zal de groene aanslag langzaam verdwijnen.

Let op; dat welk middel men ook maar gebruikt dit biologisch afbreekbaar is. Dit wordt veelal weergegeven op de achterzijde van de verpakking.

Succes met de groene aanslag verwijderen en laat onderstaand even weten of het naar wens was! Na het plaatsen van een reactie zal deze worden goedgekeurd door ons alvorens weergave.

Geplaatst in Tuintips en ideeën
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Een leuk tuinbeeld?

Ben je al langer opzoek naar dat ene favoriete beeld wat je doet denken aan dat ene moment?Lees meer..

Categorieën